woensdag 12 augustus 2009

Stortvloed aan cherry tomaatjes

Cherry tomaatjes Wij eten eigenlijk vrijwel alleen cherrytomaatjes, dus geen grote (vlees-) tomaten. Daarom heb ik ook alleen cherrytomaatjes gezaaid in het voorjaar. Ik heb drie verschillende rassen: Tiny Tim, Sweet 100 F1 en een onbekend ras waarvan ik zaden heb overgehouden van gekregen plantjes.

De tomaatjes worden de laatste weken een voor een rijp waardoor er best een gespreide oogst is. Maar het is dagelijk veel meer dan we in één salade doen. En we eten ook niet elke dag verse salade met cherry tomaatjes... Tot nu toe heb ik bijna 200 cherrytomaatjes van allerlei formaten geoogst. In totaal ruim 1800 gram! En er komt nog veel meer!

Iemand nog leuke recept ideetjes?

2 opmerkingen:

  1. Bij mij is ook al een hele tijd 'tomatentijd'. Ook van cherrytomaten kun je pastasauzen en soepen maken. Wij maken er alleen pastasauzen van. Ook kun je er zongedroogde tomaten mee maken.

    Lekker receptje: Tomaten-basilicum - mozarella
    Halveer de tomaten, pluk blaadjes basilicum en snij de mozarella in plakjes. Vervolgens doe je de drie om en om op een sateprikker. Wat olijfolie, peper en zout naar smaak erover heen strooien.

    BeantwoordenVerwijderen