maandag 3 augustus 2009

Aubergine

Aubergine De aubergine groeit goed! Nog een paar dagen denk ik, en dan oogsten. Aubergine schijnt moeilijk te zijn om te kweken, dus ik ben best wel een beetje trots op het eerste resultaat...

Eigenlijk eten we nooit aubergine, dus ik moet nog eens gaan bedenken wat ik er mee ga doen... Iemand nog een eenvoudig recept om mee te beginnen? De culinaire hoogstandjes kunnen later nog wel, bij de volgende oogst...

3 opmerkingen:

  1. Ga je deze week nog bbq-en? In plakken snijden en 2 uur in een marinade leggen, daarna op de bbq en smullen maar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is wel een goed plan, dat doen we ook regelmatig met plakken courgette in olijfolie, kruiden, peper en zout.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lasagne van maken. Je gebruikt de dunne plakken aubergine dan als "lasagneblad". Je moet de plakken dan wel ruim van te voren bestrooien met zout en tussen keukenpapier leggen om het vocht er uit te krijgen. Dan om en om met mozzarella en pastasaus (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst) heerlijk vol bijgerecht!

    Inge (miel02.hyves.nl)

    BeantwoordenVerwijderen