donderdag 20 augustus 2009

Laatste oogst wortels

Wortels Een van 100 gram!Vandaag heb ik mijn laatste wortels geoogst. De laatste vier waren flinke wortels; samen wogen ze 239 gram. Daarmee komt het totaal van dit jaar op 112 wortels van totaal 3929 gram. En dat is veel meer dan ik verwacht had van mijn twee rijtjes van elk 130cm.

Een snelle rekensom zegt ons dan dat uit mijn tuintje de wortels van het ras 'Nantes 2' gemiddeld 35 gram wogen. Op de foto staat de grootste, van vorige week, een van meer dan 100 gram! Sowieso werden de wortels naar mate ze langer in de grond hebben gezeten alleen maar dikker, maar de eerste (en dus wat dunnere) wortels waren wel het sappigst.

Carrots / Wortels Naast het feit dat ik natuurlijk weer wat euro's heb uitgespaard bij de supermarkt, gaan de worteltjes me nog wat opleveren. Een Amerikaan heeft me per e-mail benaderd, of hij mijn foto van mijn wortels mag gebruiken in zijn webshop voor zaden. In ruil daarvoor krijg ik een kleine vergoeding per verkocht zakje wortelzaad! Daar ga ik niet rijk van worden, maar een compliment voor mijn foto's is het zeker!

Zie http://www.ohioheirloomseeds.com/Other_Seeds.html

3 opmerkingen:

 1. Dat is toch hardstikke leuk dat iemand jouw foto's wil gebruiken. Ze zien er ook heel decoratief uit.
  groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig, dat jouw foto gebruikt wordt! Dat is toch zeker een compliment op je wortels, als op je foto! En nu maar hopen, dat er heeeel veel zakjes verkocht zullen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een leuk weblog om te volgen, Francois, en inderdaad erg mooie foto's die je van de oogst (en weg ernaartoe) maakt. Mijn complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen