zondag 16 augustus 2009

Boerenkool groeit goed

Boerenkool groeit goed De boerenkool heeft een flinke voorsprong op de boerenkool van vorig jaar. In 2008 had ik de plantjes pas half augustus in de volle grond gezet. Vervolgens hadden de rupsen zich er tegoed aan gedaan tijdens mijn vakantie, waardoor de plantjes in de winter pas zo'n 30cm hoog waren. Ik heb wel kunnen oogsten, maar één plant was telkens niet voldoende voor een hele maaltijd voor twee.

Dit jaar ben ik er dus vroeger bij. De boerenkool plantjes zijn half juni al de volle grond in gegaan. Regelmatig op rupsenjacht en ook de koolkragen die ik voor de broccoli gemaakt had maar gebruikt. En het resultaat is goed te zien. De planten zijn nog niet zo vol als afgelopen winter, maar wel nu al net zo hoog.

Vorig weekend zijn we gaan kijken op een moestuincomplex in de buurt. Erg leuk om te zien wat mensen verbouwen. Ook daar stond hier en daar boerenkool, maar al vele malen groter! Volle oogstbare planten van zo'n 70 centimeter hoog. En er werd ook al geoogst! Ik hoop dat het bij mij ook zo goed gaat, maar dan wel pas vlak voor de winter, want ik moet nu nog niet denken aan een portie boerenkool...

2 opmerkingen:

  1. Leuke blog! Helder, goede foto's, lekkere recepten (rabarber kruimeltaart), maar vooral heerlijk enthousiast. Misschien begin ik ook wel een moestuintje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel! Het is een aanrader hoor! Gewoon klein beginnen... Als je het virus eenmaal te pakken hebt, kun je niet meer ophouden!

    BeantwoordenVerwijderen