donderdag 9 juli 2009

Zaden ruilen

Rocket seed - Rucola zaad Wil je zaad ruilen? Stuur me een berichtje!Ik moest gisteren dus plotseling heel veel rucola zaad oogsten, want de zaaddozen stonden op springen, letterlijk! Nu heb ik bijna 20 gram aan rucola zaad...

Als je wel eens rucola gekweekt hebt, weet je dat het heel kleine, lichte zaadjes zijn en dat je er niet veel voor nodig hebt om heel veel rucolablaadjes te kunnen oogsten. Dus 20 gram is veel te veel voor mij alleen. Daarom is het misschien een leuk idee om zaden te ruilen.

Dus heb je interesse in zaad van heerlijke en vooral makkelijk te kweken rucola? Laat even een berichtje achter met je e-mail adres en liefst ook wat voor zaad je zelf in de aanbieding hebt. Verras me maar met wat leuke opties!

4 opmerkingen:

 1. Ik heb de planten met bloem en al weg gekieperd !
  Ik heb weer nieuwe gezaaid.
  Ik heb een zakje zaad gekocht en daar maar een heel klein beetje van gebruikt.Dus ik heb nog genoeg voor een paar keer zaaien. Natuurlijk is het leuker om zelf zaad te oogsten, maar daar moet je ook plaats voor hebben.
  Ik heb ook rucola als vaste plant, daar heb ik eventueel ook nog zaad van over.Als je wilt !!Ook daar kocht ik een zakje van in het voorjaar.
  En die staat er nog zo mooi bij, dat ik daar geen 2de keer van gezaaid heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto! 20 gram is echt heel veel, maar ik kan je er niet vanaf helpen. Hoewel ik een grote liefhebber ben van verschillende soorten sla, hou ik helemaal niet van rucolasla. Gek hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, stiekum wensenlijstje dan:
  - rode bietjes
  - sugarsnaps
  - rettich
  - een makkelijk tomatenras voor buitenteelt (geen cherry)

  Verder van alles wat jullie aanraden... :)
  Heb trouwens ook nog wel wat zaad over van goudsbloemen (calendula), rood-oranje afrikaantjes (tagetes) en waarschijnlijk binnenkort ook reuze-zonnebloem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Francois,

  ik ben wel geinteresseerd, ik heb momenteel een tomaat in mijn tuin staan, maar nog geen rijpe vruchten. Maar ik wil graag wat zaad voor je bewaren. Verder heb ik binnenkort preizaad in de aanbieding, staat nu mooi te bloeien en de butternutsquash pompoen. Verder evt. nog wat bloemen; white zulu prince daisy, wortelstreng vd lampionnenplant, zaden van kattesnor.

  Mijn mail: bkarin at live.nl

  BeantwoordenVerwijderen