vrijdag 24 juli 2009

Rijpe pruimen

Rijpe pruim De pruimen zijn rijp. Er is alleen één tegenvaller... Ze zijn extreem klein...! De boom staat er sinds het najaar, dus ik ben sowieso blij dat er 6 pruimen aan zitten, maar ze zijn wel heel erg klein, een paar centimeter in doorsnee. Ik laat ze zo lang mogelijk hangen, zodat op z'n minst de smaak goed is. Ik heb het ras, Opal, uitgekozen op opbrengst en kans op succes in het Nederlandse klimaat. Ik weet dus nog niet eens hoe ze zullen smaken, maar aangezien het een ras is dat veel wordt gekweekt, zal dat wel in orde zijn.

Iemand enig idee waarom ze zo klein zijn?

4 opmerkingen:

 1. Ze zijn zo klein omdat de boom er pas sinds het najaar staat. Eigenlijk heb je het eerste jaar helemaal geen pruimen maar omdat er geen nachtvorst is geweest na de bloei heeft hij toch nog een oogst. Opal smaakt heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Emmie!
  Ik heb inmiddels drie pruimpjes gegeten en ze smaken wel gewoon heerlijk. De pit is erg klein, dus er zit nog best wat vruchtvlees aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn Opals zijn nu ongeveer klaar om te oogsten, ik heb er een stuk of 30 denk ik, en de boom is 2 jaar.Mijne zijn wel veel paarser dan die van jou, en hebben een normaal "winkelformaat".

  groetjes en fijn weekend
  Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Annemiek, ik hoop volgend jaar ook gewone pruimen te kunnen oogsten, maar dat is afwachten. Mijn pruimen waren wel donker paars hoor, de foto is niet van het moment dat ik ze geplukt heb.

  BeantwoordenVerwijderen