donderdag 30 juli 2009

Zonnebloempitten!

Zonnebloem geoogst Zelfs na de bloei nog schitterend! Zonnebloempitten!De eerste zonnebloem is geoogst. Om de vogels voor te zijn, heb ik de bloem afgeknipt om hem binnen te laten drogen. Ook de hevige wind van vandaag was genoeg reden om de topzware bloem eraf te halen. Anders zou hij nog wel eens met steel en al mijn tomaten kunnen vernietigen...

Eigenlijk een wondertje van de natuur... Eén bloem en zoveel zonnebloempitten. En er komen nog drie zonnebloemen aan, waarvan er een nog veel groter is! Dat wordt smullen, voor ons en voor de vogeltjes in de winter.

8 opmerkingen:

 1. Goedenavond.Ik heb ook twee grote zw3are zonnebloemen.Wat doet u zoal met de zaden.

  Vriendelijke groeten . Rob.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik pel er een aantal (veel werk!) om te gebruiken in de salade. De rest gaat in de winter weer terug naar de vogeltjes in de tuin. En uiteraard bewaar ik er aan paar om te ruilen en te zaaien voor volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zaad een tot mei zaad mag plant

  tot juli zonnebloem mooi

  tot september pitten

  volgend jaar groei zonnebloem kiemen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo ik ben nu ook voor de 1ste ker bezig met zonnebloemen te kweken ik kweek in totaal 9 zonnebloemen. is dat veel?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ligt natuurlijk aan de ruimte die je hebt... Ik zou ze niet te dicht bij elkaar zetten als je grote zonnebloemen wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moet de pit met de punt boven of beneden in de pot?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo ik heb ook zonnebloemen. En ik wil er een paar houden voor volgend jaar te zaaien. Maar ik weet niet hoe ik de zonnebloempitten moet drogen.

  BeantwoordenVerwijderen