maandag 27 april 2009

Zonnebloem in april

Zonnebloem in april MIjn moestuin was tot vorig jaar een enorme haag van vuurdoorn, wel een meter of 6 hoog. Dat is nu dus vervangen door peultjes, radijsjes, spinazie, rucola, etc... Nogal een verschil in hoogte :-)

De overburen kijken nu dus tegen een kale muur. Om die reden staan er nu twee kiwiplanten, die de muur op den duur weer groen moeten maken. Toch wilde ik nóg sneller iets de hoogte in hebben en ook iets kleurrijks... dus staan er nu 4 reuze zonnebloemen. Nou ja... ze zijn nu een centimeter of 30 hoog.

Op de verpakking van de zaden stond dat je eigenlijk pas na de ijsheiligen in de volle grond kunt zaaien. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en al eerder binnen gezaaid. Het resultaat is een flinke voorsprong, aangezien het nog twee weken duurt tot de ijsheiligen. Ben benieuwd of het goed gaat!

Nog meer mensen met reuzezonnebloemen? Zijn er mensen die meedoen met wedstrijden? Volgens de verpakking moeten mijn zonnebloemen wel 3 meter kunnen halen!

3 opmerkingen:

 1. Nou nee, bij mij staan ze er nog maar pas op. Ik heb ze niet eerder gezaaid, omdat ze toch nog niet naar buiten mochten !!

  Bij jou staan ze wel ideaal zo te zien, lekker uit de wind met veel zon !!

  Dan willen ze wel. Leuk voor je!!
  De rest van de groente op je foto ziet er ook goed uit!!

  groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kan ze natuurlijk afdekken als er toch nachtvorst dreigt. Mijn zonnebloemen zijn wel al gezaaid maar staan nog niet buiten. Ik zaai vooral voor de bloemen (hoe meer hoe beter) niet voor de hoogte. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi,

  Ben benieuwd hoe hoog de zonnebloemen zullen gaan worden!
  Ik heb/had ook zonnebloemen vorig jaar waren ze iets hoger als mijn 1.68 m. Ik denk 1.75 meter ofzo. Zonnebloemen draaien met de zon mee hè? Erg leuk dat alle koppies dan 1 kant op kijken.

  Ik denk omdat ze bij jouw lekker tegen een warme muur aan staan je niet zo bang hoeft te zijn dat ze bevriezen. Zo hard zal het wel niet meer vriezen..toch?

  Groetjes,
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen