maandag 20 april 2009

Frambozen

Frambozen
Ik heb vorig jaar twee frambozen planten geplant. Toen ik ze kocht zaten er een paar bijna rijpe frambozen aan. Door de volle grond heeft een van de twee na de aanplant nog een groeispurt gemaakt, waarvan ik nog wel twee handen vol frambozen heb kunnen plukken in het najaar. Nu blijkt dat de ander een groeispurt ondergronds heeft gemaakt. Van alle kanten komen nieuwe scheuten boven!

Dit jaar bloeien ze echter op oudere scheuten. Er stonden totaal nog vier scheuten van vorig jaar. Alle zijtakjes daarop eindigen nu in een trosje bloempjes, gemiddeld zo'n 6 knopjes per trosje... en het zijn zo'n 35 trosjes! Als alle bloempjes ook echt een framboos worden, kan ik rekenen op ruim 200 frambozen!!

En dan te bedenken dat ik wel zo'n twintig nieuwe scheuten heb waar volgend jaar de bloesem aan komt.....

3 opmerkingen:

 1. Hoi!
  Wat een leuke weblog! Bedankt voor je reactie. Het is leuk he, een tuin!
  Je frambozen zien er goed uit. Mijn frambozen doen het niet zo best.. das wel jammer. Ga toch maar eens op zoek naar betere planten.
  Groetjes,
  Willemijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, dat is normaal met frambozen. Ze komen overal tevoorschijn, maar wat niet naar je zin staat, kun je zo weg halen. Zo kun je een ander ook nog eens blij maken!

  Ik vond je blog via Willemijn.

  Vind je het goed dat ik een linkje plaats op mijn Moestuin blog??

  groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja,ik kom nu ook pas kijken.
  Een schitterende weblog.
  Ik heb ook frambozen,en tot mijn verbazing zag ik dat er gele frambozen tussen zaten.Ik heb ze nog in de vriezer en wil er nog iets mee doen vóór de aankomende oogst.Wie kan mij vertellen wat voor een soort dit is.Of is het gelijk aan de gewone framboos.

  Groetjes Mia

  BeantwoordenVerwijderen