woensdag 3 juni 2009

De eerste frambozen

De eerste frambozen De eerste frambozen zijn rijp. Ze zijn heerlijk frisrood gekleurd. Ook aantrekkelijk voor vogels. Maar daar heb ik deze keer rekening mee gehouden. Van een oud vitragegordijn heb ik met naald en (katoen-)draad kleine zakjes gemaakt. Die schuif ik om het takje met frambozen en aan de achterkant trek ik het koordje aan, zodat de vogels er niet bij kunnen en het zakje er niet afvalt.


Beschermende zakjes
Nu kunnen mijn frambozen aan de struik doorrijpen, in plaats van net te vroeg plukken en dan binnen in een fruitschaal doorrijpen. Dat leidde vorig jaar tot mooie donkerrode frambozen, maar ook wel eens lichtelijk verdroogde of soms zelfs helemaal vergeten frambozen...

Een tijdje terug verwachtte ik nog 200 stuks te kunnen plukken, maar dat ga ik niet redden. De meeste takjes hebben uiteindelijk maar twee frambozen. Ik heb zo nu en dan een kevertje gezien, dus wie weet ben ik wel slachtoffer van de frambozenkever... We zullen zien...

3 opmerkingen:

 1. Wat een werk om al die zakjes te maken,ik deel ze wel met de vogels !!
  Bij ons zijn ze nog niet zo ver,we hebben ze vrij laat flink terug gesnoeid.

  Maar dat geeft niet.De rode bessen zijn al mooi aan het kleuren. Tenminste dat deel,welke niet ten prooi gevallen is aan de rupsen!!

  Fijn weekend alvast, het zou weer mooi worden. Volgens de weerman!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, die zakjes kun je natuurlijk hergebruiken, voor bijvoorbeeld de blauwe bessen en de druiven. Ik heb ze zo groot gemaakt dat er net een tros druiven in zou moeten kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die zakjes vind ik een briljant idee! ZOdra ik tijd heb en mijn naaimachine heb opgestart, ga ik dat ook eens proberen! Bedankt voor de inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen