dinsdag 9 juni 2009

Een jaar moestuin!

De moestuin, voorjaar 2008Ik ben nu ongeveer één jaar bezig met onze moestuin. Hoeveel uur werk in zit wil ik helemaal niet aan denken! Van de andere kant zijn dat ook een flink aantal uren plezier!


Wat vorig jaar begon als een wildernis van vuurdoorn, is nu een groene oase van verse groenten en fruit. 2008 was een jaar om wat dingen uit te proberen. De eerste groenten gingen de grond pas in op 5 juli. Toch hebben we dat jaar ijsbergsla, radijs, wortels, spinazie, boerenkool, frambozen en cherrytomaatjes kunnen oogsten.


De klus kan beginnen De ruimte is al vrij, nu alleen de pergola nog bouwenDe hele winter heb ik voorbereidingen getroffen voor het nieuwe moestuinjaar. Een wisselteeltschema, wintersnoei, bodem verbeteringen en het verzamelen van zaden van de groenten die ik wilde gaan kweken. We zitten nu in juni en ik heb nu al veel meer geoogst dan heel 2008! (Zie het rijtje hiernaast)

In de tussentijd ook heel veel geleerd, door te lezen maar ook door proberen, vallen en opstaan. En na een jaar vind ik het nog steeds leuk! Op naar de tweede helft van het oogstseizoen!

5 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd !!!

  Fijn dat het zo goed bevalt!! En....oefening baar kunst!!

  We moeten allemaal leren, en als we bij elkaar ook nog wat opsteken.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je zoveel plezier van je moestuin hebt. Het moestuinvirus heeft je dus goed te pakken ;-)
  Mijn sperziebonen zijn dit jaar niet opgekomen, ondanks voorweken. Vandaag heb ik nieuwe gezaaid. Ook best laat dus, maar het schijnt tot juli te kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet mijn sperziebonen ook nog zaaien. Ik had er een paar voorgezaaid, maar daarvan kwam ook slecht de helft op...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lEUK! Ik ben ook zo enthousiast dit jaar, heb ook al grootse plannen voor volgend jaar :)
  Vorige week mn eerste krop sla gegeten, en verse erwtjes.....heerlijk! En vanavond verse aardbeien bij het toetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het enthousiasme voor je tuin straalt van je blog af. Ik lees het graag. En wat ben ik blij te lezen dat alles goed gaat! Ook ik ben dit 'in de bonen', want in tegenstelling tot vorig jaar, willen de bonen dit jaar maar niet ontkiemen... Het kan inderdaad nog wel een tijdje, boontjes leggen. Ik ga gewoon door met proberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen