vrijdag 1 mei 2009

Tomatenplantjes

De tomatenplantjes Ik heb vorig jaar 9 tomatenplantjes gekregen van een kennis. Het enige dat ik toen wist, is dat het cherry tomaatjes waren. Niet hoe ik de plantjes moest verzorgen of hoe groot ze werden. Toch heb ik na de zomer een leuke hoeveelheid tomaatjes kunnen oogsten.

Dit jaar ben er er vroeger bij en ga het beter aanpakken. Ik heb twee soorten zaad gekocht: Tiny Tim en Sweet 100. Tiny Tim blijft als het goed is een klein struikje. De Sweet 100 zal (als ik het plaatje moet geloven) hoog worden en grote trossen met cherry tomaatjes geven.

Inmiddels staan her in der in huis potjes met verspeende tomatenplantjes. Ze worden langzamerhand zo groot dat het moeilijk wordt binnen te laten. Eigenlijk moet ik nog twee weken geduld hebben, maar ik denk toch dat ik binnenkort alles in de volle grond ga zetten en de Tiny Tims in de grote potten en naar buiten.

Iemand ervaring met Tiny Tim en Sweet 100?

4 opmerkingen:

 1. Zien er goed uit! Mijne heb ik ternauwernood kunnen redden nadat ik ze een tijdje veel te veel water had gegeven...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen ervaring met de Sweet 100 (is toch een F1-soort?) De Tiny Tim blijft inderdaad klein en geeft kleine, zoete, rode coctailtomaatjes. De Tiny Tim is lekker vroeg en draagt goed door. Bij mij hangen er momenteel al zo'n 20 tomaatjes aan en nog veel bloemtrossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij zijn de Tiny Tim's pas net in de potten geplaatst waar ze deze zomer in blijven staan. Ze zijn pas een centimeter of 10 hoog. Ik heb ze pas op 1 maart gezaaid, dus vroeg zullen ze niet zijn, maar we zullen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen idee, de minitomaatjes van de Aldi, die ik gezaaid heb zijn helaas naamloos !!Ik weet dus ook niet hoe groot ze worden.
  Ik heb ze in potten in het kasje staan, en ze zijn nu ongeveer 20 cm hoog.

  Ik heb ze 5 mrt gezaaid, en nadat ik ze verspeend heb, staan ze in de kas!!

  groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen