maandag 4 mei 2009

Probeersel: courgette in pot

De courgettes in pot Ik heb een tijdje geleden 4 courgette zaden gezaaid. Ik heb in mijn moestuin maar plaats voor twee planten. Ze kwamen alle vier goed op, dus ik heb er twee over. En ik zou geen Nederlander zijn als ik het niet zonde zou vinden om ze weg te gooien... Dit jaar dus een experiment met een grote pot met twee courgette planten.

Ik zet ze in de buurt van mijn courgettes die in de volle grond staan, om de bevruchting een handje te helpen. Overigens zitten de eerste minuscule bloemetjes er al in!

5 opmerkingen:

 1. Ik heb ze ook in een pot gezet, maar wel maar 1 exemplaar per pot !! Lijkt mij verstandiger !!

  Ze worden best wel groot.

  groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yep, zou ik ook doen! Ik zaai altijd twee courgettes en geef 1 plant weg. Wij kunnen er zelfs met 1 plant niet tegenaan eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Update: ik heb de twee planten ieder in een eigen pot gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Davy, dit was vorig jaar een redelijk succes! Ik had twee planten in pot en twee in de volle grond. Uiteraard moet je de planten in pot wel regelmatig water geven en waarschijnlijk ook een keer bijmesten. De planten in de volle grond hebben veel langer vrucht gedragen, maar ik heb toch per plant een stuk of drie, misschien vier courgettes kunnen oogsten. Ik doe het dit jaar weer precies hetzelfde.

  BeantwoordenVerwijderen