zondag 4 april 2010

En het is een Mini Nectarine geworden!

Mini Nectarine Aangezien ik overal lees dat een nectarine toch echt warm moet staan, twijfelde ik steeds meer of de plek in de voortuin (op het oosten) wel warm genoeg zou zijn. Al met al hadden we besloten geen nectarine te gaan kopen, maar een peer.

De conference peer is productief, gemakkelijk én zelfbestuivend. Mijn indruk van een peer was niet heel bijzonder, maar even googelen op perenbloesem heeft mijn mening bijgesteld! Terwijl we bij de fruitboomkwekerij met een ruim twee meter hoge hoogstam peer lopen te sjouwen lopen we langs een klein struikje. Het stond vol in bloei; prachtige roze bloempjes.

Wat bleek... het was een nectarine! In mini variant. Daar hebben we wél plek voor in de achtertuin! Dus die hebben we ook maar geadopteerd. Zo langzamerhand wordt de siertuin stiekem steeds meer een fruittuin. Maar wel een mooie!!

4 opmerkingen:

 1. Zo jullie zijn ook goed bezig! Fruitboompjes! Mjam.

  Wij zijn afgelopen oktober getrouwd en hebben als buurt kado ook fruitbomen gevraagd. Wel hoogstam zoals het vroeger ook bij onze boerderij stond. Maar we hebben nog geen boompje gezien.... het voorjaar is natuurlijk ook wel later begonnen dit jaar.... we zullen zien.

  De bloesem ziet er bij jou al geweldig uit!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De nectarine is ook wel een van de eerste hoor. Daarom loop je met perzik en nectarine ook veel risico op een mislukte oogst door nachtvorst.
  Nu is het wachten op de pruim en de (minder opvallende) zwarte en blauwe bes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zeg, een nectarineboompje! Wij hebben twee perzikboompjes staan, maar eigenlijk vinden we nectarines lekkerder. Maar wij konden nergen een nectarineboompje in mini-vorm vinden. Ik ben benieuwd wat je straks van de smaak vindt! Is de nectarine trouwens ook gevoelig voor de krulziekte?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook erg benieuwd of er dit jaar al vruchten aan komen en hoe ze dan zouden smaken.

  En ja, helaas is de nectarine net zo gevoelig voor de krulziekte.

  BeantwoordenVerwijderen