zondag 21 maart 2010

Vroege aardappels poten

Vroege aardappels (Frieslander) potenNu is de tijd om vroege aardappels te poten. De vorst is uit de grond en over een paar weekjes zal er ook geen ernstige vorst meer zijn. Aardappels kunnen op zich wel tegen een klein beetje vorst aan de grond, met name als ze nog niet boven de grond uit komen.

Ik heb dit weekend 10 poters van het vroege aardappel ras Frieslander gepoot. Negen nieuwe poters en één poter die ik nog had overgehouden van vorig jaar. Die was behoorlijk uitgelopen, dus die heeft ook een flinke voorsprong. Wellicht is die ene poter nog vroeger dan de anderen.

4 opmerkingen:

 1. Zo je gaat als een speer!!

  Ik moet er nog gaan kopen!
  Al heb ik er wel al in potten staan, die heb ik vrijdag van de zolder gehaald en in de kas gezet!
  Ik heb er nog een paar in een eierdoosje staan om voor te kiemen.Wil dat gewoon eens proberen. Of er veel verschil is tussen de opbrengst van de gekochte poters of die uit de aardappelbak.

  Het kost je alleen wat moeite!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De aardappelen van mij willen zijn erg traag met kiemen, weet je daar toevallig een truckje voor?
  gr,Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voorkiemen: veel licht (gen volle zon lijkt me) en lucht, en een beetje warm. Gewoon een week of twee in de huiskamer dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo
  Ik had een paar aardappelen met veel ogen in een houten bakje gelegd en die stonden onder een werktafel. Twee heb ik er over gehouden en die zijn flink uitgelopen met witte scheuten die aan de toppen al wat groenigs te zien geven.
  dinsdag krijg ik een aardappel kweekzak en dan gaan ze daarin en dan maar hopen dat het goed gaat op mijn dakterras in Amsterdam zuid.

  BeantwoordenVerwijderen