zondag 28 maart 2010

Kiwi loopt uit

De kiwi een week later De twee kiwi planten lopen razendsnel uit. In een week is het van een uitkomend knopje naar een klein trosje bladeren gegroeid. Het proces van de takken geleiden gaat weer beginnen.

Ik ben heel benieuwd of ik dit jaar de eerste bloemen al mag verwachten. Normaal gesproken bloeit een kiwi pas in het derde of vierde jaar. Maar ik weet natuurlijk niet hoe oud de planten waren toen ik ze kocht. Het is op z'n minst hun derde lente, misschien wel vierde.

De planten zijn nu zo groot dat de muur dit jaar overwegend groen zal zijn. De bladeren van de kiwi zijn redelijk groot, dus ze bedekken een flink stuk muur. Dat vind ik op zich al een prima resultaat. Die bloei en vruchten komen later wel...

Ik hou jullie op de hoogte, mocht ik verrast worden door kiwi bloemen.

2 opmerkingen:

 1. Bij ons duurde het langer voor er de eerste bloemen aan kwamen.

  Welk soort heb jij?

  We hebben die vanons(zelfbestuiver, die geen ZB is) vorig jaar bijna helemaal terug gesnoeid.Vanwege de plaatsing van het nieuwe afdak. Hij was wel weer goed uitgslagen nadien, en in de herfst heb ik hem weer gesnoeid en de stekken in potgrond gezet. Ik ben benieuwd of ze nu gaan uitlopen.

  De bloemen van de kiwi zijn heel erg mooi!Er komen ook veel bijen en zo opaf!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een hayward en een atlas.
  Ik ben benieuwd of jouw kiwi na zo'n drastische snoei weer net zo goed bloeit en vrucht draagt, dus hou me op de hoogte!
  Gr. Francois

  BeantwoordenVerwijderen