donderdag 11 maart 2010

Prei niet zo dik als vorig jaar

Prei In maartHet leuke van veel foto's maken in je moestuin is dat je kunt vergelijken. Nu het moestuinseizoen weer begonnen is, kijk ik af en toe ook eens naar de foto's uit dezelfde periode van vorig jaar. Ik kan maar één conclusie trekken... Alles loopt flink achter bij vorig jaar!

Wat me het meest opvalt is de prei. Vorig jaar heb ik in januari drie dikke preien kunnen oogsten. De rest heb ik nog een tijdje laten staan om door te groeien.

Dit jaar is de prei in maart nog lang zo dik niet als vorig jaar in januari... Ik ik kan er geen reden voor vinden... De winter was vorig jaar ook streng.

Ik laat de prei nu dus ook nog maar even staan. Uiteindelijk moeten de boontjes in dat vak komen, maar daar is het nu nog geen tijd voor, dus ik heb nog geen haast.

3 opmerkingen:

 1. Je hebt nog geluk dat je nog prei hebt. Ik had voor de sneeuw en strenge vorst toch ook nog wat prei in de moestuin staan. Maar daar is niets van over. Ze waren helemaal pap geworden. En ook ik had ze best ver uit elkaar staan. Terwijl ik bij ons in de buurt op de akkers bij de boeren ook nog prei zie staan en die staat boven op elkaar. Kan er ook geen onkruid tussen groeien. Ik ben dus van plan om dit jaar mijn preitjes dichter bij elkaar te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij was de prei ook niet zo dik als anders, ik dacht dat het toeval was. Maar als ik dit zo lees is dat inderdaad waarschijnlijk te wijten aan de temperaturen.
  Ik heb ze trouwens al wel geoogst allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik nu alles zou oogsten kom ik net aan één maaltje vrees ik... Ik hoop dat het voorjaar nog wat verbetering brengt...

  BeantwoordenVerwijderen