woensdag 12 mei 2010

Spinazie blancheren

Spinazie Een half uur later had ik 947 gram geoogst en was het een stuk kaler.De spinazie doet het dit jaar uitermate goed. Ik heb al een paar keer een maaltijd kunnen oogsten en telkens zag je amper dat er wat weg was. Vandaag zaten er bloemknopjes in de topjes. Dat betekent dat er niet lang meer geoogst kan worden, want de blaadjes daaromheen worden niet erg groot. Dus ik ben eens flink gaan oogsten.

In totaal heb ik vandaag 947 gram spinazie geoogst. Dat klinkt misschien niet als heel erg veel, maar dat is het wel! Morgen ga ik er quiche mee maken (600g) en de rest heb ik geblancheerd.

Dat was de eerste keer voor mij. Ik had nog nooit geblancheerd. Ik ben dus ook heel benieuwd of de geblancheerde en ingevroren spinazie net zo lekker is als vers.

Blancheren is vrij eenvoudig. Was de spinazie en weeg porties af. Een portie spinazie voor een persoon is zo'n 200 gram. Doe de spinazie per portie in kokend water en laat een tot twee minuten koken. Daarna direct afkoelen in ijswater. Laten uitgieten in een vergiet en de portie in een diepvrieszakje in de vriezer doen.

1 opmerking: