woensdag 13 juli 2011

Eerste tomaat

Mortgage lifter tomato Grootste tomaat die ik ooit gekweekt heb!De eerste tomaat uit de kas is meteen een enorme! Het is een vleestomaat van het ras Mortgage Lifter. Hij weegt 484 gram! Dus de emmers met grond en het water geven om te twee dagen werken goed! Dat er nog maar flink wat tomaten mogen groeien dit jaar!

6 opmerkingen:

 1. Geweldig !!!! Dit kun je met recht een tomaat noemen. Hup in de soep ermee zou ik zeggen.
  Bij mij in de kas moet ik met iets kleiner formaat doen.
  Groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, dat tilt de statieken omhoog!!
  Niet moeders mooiste maar het gaat om het innerlijke hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow ....
  Hier geen kas (ik droom er nog van ) en nog geen rode tomaten ..ik wacht geduldig af (en wordt erg op de proef gesteld zo)

  Groeten , Petrouchka

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn tomaten teel ik buiten en dat gaat natuurlijk wel eens mis, zoals vorig jaar. Maar het jaar daarvoor had ik tomaten Brandywine Prudent Purple, van de Fa. Vreeken, binnen voorgezaaid en daarna in de moestuin geplant tegen betonijzer. Ik gebruik geen kunstmest of gifstoffen tegen van alles en nog wat, maar zelfgemaakte compost en die breng ik dan in de moestuin zo'n 10 cm dik aan. De tomatenoogst was ongelofelijk. Van 13 planten kreeg ik 130 tomaten, waarvan dertig van 400 tot 500 gram en een stuk of wat van 700 gram. Deze vleestomaten zijn ook van binnen bijna alleen maar vlezig.
  Misschien een aanrader?
  Succes
  Jaap Nooy.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een beste joekel geworden. Leuk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er goed uit! is mij nog niet gelukt! zelf doe ik het zoals beschreven op http://www.goedboerenindestad.nl/groenten/artikel/tomaten/ nog tips? alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen