donderdag 5 mei 2011

Bramenbloesem

Bramenbloesem De braam begint op dit moment te bloeien. Ik verwacht over een paar dagen een enorme bloemenzee, want het zit vol met bloemtrossen. Dat belooft wat voor de oogst!

Iemand alvast creatieve ideeën om te doen met bramen?

3 opmerkingen:

 1. Jazeker: vorig jaar heb ik gelijke delen bramen met marsepein vermengd en een klein beetje likeur erbij (dat laatste hoeft niet). Dat heb ik in bonbon/chocoladevormpjes (van die siliconendingen die je nu overal ziet bij kookwinkels maar ook Xenos) ingevroren. Vervolgens witte chocolade gesmolten. Als je een paar bramen-ijsbonbons op een bordje legt met daarover warme gesmolten chocolade, heb je echt een fantastisch lekker en chique toetje!
  Je kunt er ook bonbons van maken door de bevroren bramen-marsepeinmoes door de warme chocolade te halen. Af laten koelen en bewaren in de koelkast. Superlekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, goede tips! De bramen bloeien op het moment nog steeds! Dat is al vier weken lang dus. En er zitten ontzettend veel bramen aan, dus invriezen zal zeker nodig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bramen zijn ontzettend geneeskrachtige planten en goed te gebruiken als jam, siroop of thee. Je kunt hiervoor de vrucht, het blad en de bloesems gebruiken ;)

  Info:
  Geneeskrachtige werking van bramen
  De laatste tijd is de braam in het nieuws omdat deze, in alle vormen dus ook jam of sap, stoffen bevat die kanker in slokdarm en blaas bestrijden. Verder zijn bramen behulpzaam bij het genezen en verbeteren van:

  Maagaandoeningen;
  Diarree (aanwezigheid van grote hoeveelheid tannines geven een samentrekkend effect)
  Huidzweren
  Verkoudheid, keelpijn, angina
  Heesheid
  Ontstekingen in de mond / tandvleesontsteking
  Darmaandoeningen;
  Bevordering van de diurese (urine-afvloed);
  spruw.
  Jicht

  BeantwoordenVerwijderen