donderdag 10 juni 2010

Peultjes: grijze roodbloeiers

Roodbloeiende peultjes Het is meer paars en roze...Ik heb dit jaar twee soorten peultjes staan. Ten eerste het ras Norli. Die blijft relatief laag en bloeit wit.

Dit voorjaar kwam ik bij de boerenbond een ander peultjes ras tegen, eentje die niet wit bloeit. Het ras heet grijze roodbloeier. Het ras wordt een stuk hoger en bloeit inmiddels... maar niet echt rood... De bloemen zijn tweekleurig: roze en paars. Met een beetje creativiteit zou je het als aubergine kunnen zien, maar rood...? Maar klagen doe ik niet! Het is schitterend in de moestuin!

Gisteren heb ik de eerste peultjes van dit ras geoogst. Opvallend is dat de peultjes allemaal heel erg recht zijn. In tegenstelling tot de Norli peultjes, die vaak een beetje krom gegroeid zijn, zijn deze peultjes net zo recht als je ze in de winkel ziet liggen. Ik heb altijd gedacht dat ze de kromme peultjes weggooiden. Blijkbaar zijn er ook rechte rassen... Vanavond gaan we proeven of ze ook anders smaken.

1 opmerking:

  1. Daar ben ik dan eigenlijk best wel benieuwd naar. Wij hebben namelijk dit jaar voor het eerst de grijze roodbloeier in de tuin staan. Alleen zijn ze bij ons nog niet zo groot hoor! ;o)

    BeantwoordenVerwijderen