zondag 28 februari 2010

Pootgoed voor 2010

Aardappel poters kiemen al een beetje Al het poot- en zaaigoed voor dit jaar heb ik binnen. Van een vriend heb ik twaalf poters (aardappels) van het ras Frieslander gekregen. Meer kan ik er onmogelijk kwijt, dus dan zou zo'n zak van 2,5 kg veel te veel zijn. Daarnaast ga ik dit jaar eens plantuien proberen. Rode uien zelfs. Ben heel benieuwd wat dat voor resultaat oplevert.

Met een andere moestuin-vriend heb ik samen een hoeveelheid aardperen gekocht. Die gaan we delen. Ze krijgen een plekje achterin de siertuin.

En wat betreft zaaigoed: 'never change a winning team'. Dus veel hetzelfde als vorig jaar, al was het alleen al omdat ik het zaad toch nog heb... Ik heb wel nog een andere soort peultjes gekocht. Een 'grijze roodbloeier'. Iemand ervaring met dat ras?

zaterdag 27 februari 2010

Vanavond lekker boerenkool

Boerenkool geoogst Tweede maaltje boerenkool vanavond... Lekker! Hoewel de (strenge) winter nu wel voorbij lijkt...

woensdag 24 februari 2010

Mijn FarmVille Moestuintje

Toch vreemd dat als je een moestuin hebt en werkt in de interactieve media, dat je dan pas zo laat van FarmVille hoort... FarmVille is je digitale moestuintje via Facebook. Een spel eigenlijk. EN behoorlijk verslavend! Wat dat betreft net een echte moestuin, haha.

Het is een complete boerderij, waar je moet ploegen, zaaien, oogsten. Zowel groenten en fruit als dieren. En met wat hulp van de buren kom je steeds verder. Voor mensen die nog nooit een moestuin hebben gezien misschien best leerzaam. Voor moestuinliefhebbers niets nieuws onder de zon. Sterker nog... Sommige dingen kloppen zelfs niet, maar goed... het is een spelletje.

Probeer het ook eens! En word dan meteen mijn buurman!

zondag 7 februari 2010

Gezaaid in de koude bak

Radijs, rettich en rucola gezaaid in koude bak met plexiglas.Vandaag heb ik mijn nieuwe koude bak in gebruik genomen. Ik heb radijs, rettich en rucola gezaaid op een klein stukje moestuin en de koude bak erover heen geplaatst. Het is misschien wel erg vroeg, maar bij wijze van experiment kan het geen kwaad...

Met een beetje geluk schijnt het zonnetje genoeg de komende weken en warmt het lekker op onder het plexiglas. Ben heel benieuwd...